Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » De Militaire Politie houdt twee verdachten aan te Wakapasie

De Militaire Politie houdt twee verdachten aan te Wakapasie

De politie van het bureau Centrum kreeg in de vroege ochtend van woensdag 8 maart 2023 een melding dat er schoten waren gelost te Wakapasie.

De wetsdienaren deden de plek aan voor onderzoek en troffen bij aankomst het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Militaire Politie (MP) op de locatie aan. Daarbij werden de twee verdachten, Marvin W. (37) en Takeo L. (32) die door de MP waren aangehouden, overgedragen aan de politie. Naar zeggen van de MP rende het slachtoffer C.M. naar hen toe en hield hen voor dat een manspersoon die zich te Wakapasie bevond, hem dood wilde schieten. Bij die gelegenheid zagen zij dat het slachtoffer een schotwond aan zijn been had opgelopen, waardoor de MP samen met hun bemanning op zoek gingen naar de schutter. Ter hoogte van de Nederlandse Ambassade werd de schutter positief herkend door het slachtoffer en werden de twee verdachten direct staande gehouden. Met assistentie van de MP werd het slachtoffer voor medische hulp overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het slachtoffer is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.
Een oplettende burger gaf de politie aan dat één van de verdachten een tas achter een boom had bewaard. Bij een ingesteld onderzoek werd er een buiktasje, inhoudende een vuistvuurwapen van het merk P80 (Glock model) en een patronenhouder met tien scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte Marvin aan wie het vuurwapen toe behoorde, blijkt niet in het bezit te zijn van een vuurwapenvergunning. Blijkens voorlopig onderzoek is gebleken dat een woordenwisseling tussen beide partijen is uitgelopen tot een vechtpartij, waarbij C.W. een schotverwonding heeft opgelopen.

Beide verdachten werden met assistentie van het RBTP ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Centrum. Hangende het onderzoek is de verdachte Marvin na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld, terwijl de verdachte Takeo na verhoor is heengezonden. De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

The post De Militaire Politie houdt twee verdachten aan te Wakapasie appeared first on Korps Politie Suriname.