Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » De Meza verzorgt inspirational class ‘De weg naar een succesvolle muziekcarrière’

De Meza verzorgt inspirational class ‘De weg naar een succesvolle muziekcarrière’

door Shanavon Arsomedjo

PARAMARIBO — “Vanwege zijn ervaring en opgedane kennis in zijn lange loopbaan, kent hij als geen andere de struggles en valkuilen in deze industrie. Het is soms goed om gebruik te maken van de expertise van iemand die ervaring en kennis heeft over de scene”, verklaart Fabian Sijmor, lid van stichting Bondru Entertainment Suriname, de reden om Lloyd de Meza te vragen om een inspirational class te verzorgen.

De Meza is voor de promotie van zijn muziek in Suriname, waardoor het de organisatie een goed idee leek om hem te strikken. Hij is een succesvolle artiest die zijn sporen heeft verdiend in de miljoenen muziekindustrie van Nederland. De inspirational class van 5 juli is toegankelijk voor de instrumentalisten, vocalisten en woordkunstenaars die zich hebben aangesloten bij de stichting. Aan de organisatie zijn meer dan tweehonderd entertainers verbonden.

Het thema van dit event is ‘de weg naar een succesvolle muziekcarrière als artiest’. De Meza zal het onder meer hebben over zijn traject naar succes, waarbij hij met name vocalisten de tools zal meegeven die zij kunnen gebruiken in hun eigen carrière.

Traject profartiest

Het eerste gedeelte van de inspirational class bestaat uit het formele, waarbij de artiest zijn ervaring en kennis zal delen met de participanten in de hoop hen daarmee te inspireren. Daarna volgt het interactieve gedeelte, waarbij deelnemers vragen kunnen stellen en gezonde discussies kunnen aangaan met De Meza.

Het ligt in de bedoeling dat zij een duidelijk beeld hebben van het traject dat een succesvolle professionele artiest doorloopt vanaf de start van diens loopbaan; de discipline, de struggles, de offers, de aanpak, omgaan met succes, de business aspecten van de muziekindustrie en andere belangrijke zaken.

De organisatie hoopt dat aan het einde van deze educatieve sessie de participanten geïnspireerd zullen zijn om hun muziekcarrière op de juiste manier aan te pakken. De stichting zal in de toekomst meerdere sessies, lezingen, workshops, masterclasses en andere educatieve activiteiten houden om een professionele muziekscene in Suriname te bewerkstellingen.