Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » De Dave Podcast anders dan een standaardinterview

De Dave Podcast anders dan een standaardinterview

door Steven Seedo

PARAMARIBO — “Mijn podcast is anders. Het is te vergelijken met een gesprek onder een manjaboom tussen twee mati. De vragen mogen ook vanuit de gast komen. Alles mag”, zegt presentator Dave van Aerde van de Dave Podcast. Zijn podcastserie die al twee jaar bestaat heeft naar zijn zeggen vele vruchten afgeworpen. “Ik ben heel blij met deze ontwikkeling. Vooral omdat we in het begin veel onbegrip hebben ervaren.” 

Dave van Aerde is van huis uit ondernemer. “Op mijn 23ste opende ik mijn eerste bar-discotheek La Bastille en een jaar later had ik een discotheek erbij. Op mijn 34ste opende ik the Garden tegenover Torarica. Op dit moment ben ik niet meer actief in de horeca. Ben intussen wat ouder en die nachtuurtjes komen wat harder aan. Ik heb overgedragen aan de jongeren.”

Kinderboekenschrijver

Van Aerde is ook kinderboekenschrijver. Zijn eerste kinderboek ‘De avonturen van Bollie de Otter’ is intussen in alle boekenwinkels in Nederland verkrijgbaar en online. “Deel 2 en 3 zijn al af. Ik wacht op het juiste moment om die te produceren. Eerst komen we naar buiten met een informatieve animatiefilm met een educatieve insteek. Het is de bedoeling dat het een serie wordt van films. Onze eigen “Dora slash Mickey Mouse” die kinderen informatie verstrekt op een speelse manier”.