Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » De ‘Cubaanse Ironman’ slaat al sinds zijn vijftiende met een hamer op zijn lichaam

De ‘Cubaanse Ironman’ slaat al sinds zijn vijftiende met een hamer op zijn lichaam

De 32-jarige straatartiest bekend als de ‘Cubaanse Ironman’, Lino Tomasén, heeft zijn lichaam geconditioneerd door zichzelf sinds zijn vijftiende ongeveer 1.000 keer per dag met een zware hamer te slaan. Hij kreeg bekendheid in 2020 toen een video van hem viraal ging waarin hij tegen betonnen muren bonkte met zijn vuisten en ellebogen. Tomasén heeft nu meer dan 100.000 volgers op Instagram en verdient de kost met straatoptredens waarin hij zijn ongelooflijke kracht laat zien, zoals push-ups op zijn polsen met iemand op zijn rug en het slaan met een grote hamer op zijn polsen, vuisten en schenen, om te bewijzen dat het echt is.

Hij begon zijn lichaam te conditioneren voor boksen toen hij 15 was, maar stopte nadat hij per ongeluk een tegenstander had gedood in een gevecht. Hij gaf het gewonnen geld aan de familie van de overleden tegenstander en beloofde nooit meer te vechten. Nadat hij zijn boksroem verloor, verdiende de Cubaanse Ironman de kost op straat in Havana, waar hij het publiek vermaakte en op sociale media actief was. Hij weigert miljoenen dollarsaanbiedingen om terug te keren naar de ring en is tevreden met het inspireren van nieuwe generaties.

Opmerkelijk is dat Lino Tomasén, de Cubaanse Ironman, de zoon is van Lino Barbaro Tomasen, een controversiële genezer die beweerde elke ziekte te kunnen genezen met de energie die uit zijn handen straalde.