Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Home » Surinaams nieuws » Damcursus ‘basiskennis voor beginners’ Flora afgesloten met toernooi

Damcursus ‘basiskennis voor beginners’ Flora afgesloten met toernooi

PARAMARIBO — Twintig jongens en meisjes hebben zaterdag deelgenomen aan het jeugddamtoernooi in het ressort Flora in het gebouw van stichting Albuflo te Flora B. Dit toernooi volgde als afsluiting voor de jeugdigen die in twee weken de cursus ‘basiskennis voor beginners’ hebben gevolgd. De training werd verzorgd door Internationaal Grootmeester Guno Burleson.

De jongste participant was acht jaar en de oudste zestien. In totaal waren er twintig deelnemers. Voor de top drie in de leeftijdscategorie 13-16 jaar en de leeftijdsklasse 12 jaar en jonger waren er prijzen.

De zestienjarige Harvey Ristie schreef de kampioenstitel op zijn naam, dankzij meer wedstrijdervaring en een grotere alertheid gedurende de partijen. David van Halen, die gedurende het toernooi een groot gevaar vormde voor de winnaar, werd semikampioen. Gyan Springer eindigde als derde in de categorie 13-16 jaar. Volgens de organisatie heeft hij met zijn optreden laten zien ook aanspraak te kunnen maken op de kampioenstitel in een volgend toernooi.

Twaalf jaar en jonger

In de categorie twaalf jaar en jonger was de prestatie van het zeer gemotiveerde talent Nazaree Schipper (12) enigszins voorspelbaar. Hij behaalde de titel in zijn leeftijdsgroep en werd in het algemeen klassement gedeeld eerste in punten en op weerstandspunten tweede. Weerstandspunten zijn het puntentotaal van alle tegenstanders die je niet in de hand hebt.

De eveneens twaalfjarige Dimar van Niel kroonde zich tot semikampioen en zal volgens velen weer in de prijzen vallen in een volgend toernooi. Tyrone Blank (10) was volop in de race voor de top twee, maar had de wind niet echt mee en moest genoegen nemen met de derde plek.