Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Damaru op de bres voor kaboela

Damaru op de bres voor kaboela

door Steven Seedo

PARAMARIBO — “Kaboela is geen dansstijl, maar een muziekstijl. Het verschil zit in het ritme.” Langzamerhand beginnen de mensen dat in te zien, zegt de populaire zanger Damaru, die de muziek al 17 jaar speelt.

Kaboela is naar zeggen van de Damaru niet aan een bepaalde leeftijd gebonden. “Op deze muziekstijl is het ook mooi zingen en een boodschap overbrengen. De muziek heeft veel potentie. Aptijt heeft met ‘Boeke’ niet alleen in Suriname, maar ook in Nederland een grote hit gehad. Dat nummer is een kaboela”, vult hij aan.

Damaru is aan het werken aan een documentaire over Kaboela. Dit om de bewustwording over de muziekstijl te vergroten. “We zijn al ermee gestart. De bedoeling is dat we een aantal artiesten gaan interviewen en natuurlijk ook laten zien hoe men intens geniet van de muziek”, zegt hij. De docu wordt op D-TV Express vertoond. 

Dino Canterburg, zoals hij officieel heet, is een allround zanger, maar begon als kasekozanger. Zijn eerste groepen waren Lava Boys en New Jack Boys. Damaru en zijn band The Love Messengers, gaan als alles volgens plan verloopt, in oktober naar Nederland voor het geven van optredens.