Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » DA’91 over kwestie Asawini: “Situatie niet opgelost”

DA’91 over kwestie Asawini: “Situatie niet opgelost”

Met het vertrek van de activiste Asawini Edenburg naar Nederland is de duidelijkheid over het milieuvraagstuk voor de bewoners van de omgeving van het stuwmeer nog niet opgelost. Dit laat de voorzitter van DA’91 Angelic Del Castilho weten.

“Het probleem dat opgelost moet worden is een milieuprobleem en een veiligheidsprobleem.” Zij benadrukt dat het belang van deze groep Surinamers ook meegeteld wordt.

“Met het vertrek van mevrouw Asawini zijn de problemen niet opgelost”, licht zij toe. Del Castilho vraagt zich af wat de huidige status is van het milieuonderzoek in het gebied.

Asawini werd afgelopen zondag verwelkomd op Schiphol door een grote groep Surinamers. In een video die viraal gaat meldt de activiste een God te dienen en te hebben gebeden. Zij zegt in de video, dat tijdens haar transport naar de Franse kant de autobanden van de auto van haar begeleiders klapten en dat deze wetsdienaren dit als een teken zagen. “Daarom zeg ik laten wij God aanroepen zodat hij de strijd voor ons voert, want God laat ons niet alleen.”

Op social media en in de samenleving betuigen velen hun blijk van waardering voor Asawini.

RB