Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » *Culturele rondvaart in de grachten van Den Haag*

*Culturele rondvaart in de grachten van Den Haag*

In het kader van de Herdenking 150 jaar Hindostaanse Immigratie heeft Stichting Dosti (Stichting Vriendschap) een  geheel verzorgde  rondvaarttrip rondom de grachten van Den Haag gehouden..

Zo heeft een aantal senioren burgers, de zogenaamde  4e generatie nazaten van de Hindostaanse  contractarbeiders,  Den Haag vanuit het water mogen bezichtigen. Voor velen was dit de eerste keer wat een goede indruk heeft gemaakt, want deze groep nazaten die al jaren in Nederland woont, heeft op deze manier een gedenkvolle middag gehad, maar ook nog meer bewustwording bijgebracht over hun voorouders die ooit per zeilboot de oversteek hebben gedaan van India naar Suriname.

Wat ook leuk was, is dat deze Haagse Ooievaartboot, die nu vol zat met heel vrolijke mensen, uitgedost in Indiase kleding en sieraden,  een attractie werd voor omstanders, want tijdens het varen werdenook Hindostaanse liederen ten gehore gebracht.

Stichting Dosti, die ruim 44 jaar actief is in de culturele samenleving van Nederland, hoopt zo een bijdrage te leveren ten behoud van culturele erfgoed en ook dat de Hindostaanse gemeenschap zich verdiept in de historie van het mooie Den Haag. De sympathieke gids wist veel te vertellen over de geschiedenis van Den Haag en de gebouwen langs de grachten.

De organisatie hoopt zulke tripjes vaker te organiseren.

Ranjan Akloe