Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Cricket Carnival: Toeristische trekpleister

Cricket Carnival: Toeristische trekpleister

door Sharon Singh

Beeld: Foto collectie Cricket Carnival

PARAMARIBO —Nog slechts drie dagen te gaan…Niet alleen Guyanezen maken zich op voor het Guyana Super Concert dat zaterdag aanvangt, in het National Stadium in Provinence; ook buitenlanders reizen het buurland af om deze show mee te maken. Het evenement is onderdeel van de Cricket Carnival, een cross-over tussen Caribbean Premier League Cricket en Carnival (8- 25 september).

Eerder deze week werd er in het Arthur Chung Conference gebouw in Georgetown een persconferentie belegd geïnitieerd door de regering en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. De algemeen directeur van het Cricket Carnival, Abigail Mohabir, laat doorschemeren dat de festiviteiten dit jaar beter zullen worden bezocht.

Mohabir: “Het evenement vorig jaar is een goede basis geweest en zaken die niet in orde waren hebben we dit keer kunnen corrigeren. Dit jaar hebben we meer aandacht besteed aan beveiliging en parkeergelegenheid.”

“Maart 2023 registreert het hoogste bezoekersaantal in meer dan een decennium”

Kamrul Baksh

Vorig jaar werd het Cricket Festival door president Irfaan Ali gelanceerd. Het concept behelst dus niet alleen de semi-finale en de finale van de cricket competitie, maar er staan vooral veel kunst, cultuur en food festivals op het programma. Het streven van de Guyanese president is om in samenwerking met het bedrijfsleven activiteiten te creëren zodat de hoofdstad Georgetown een toeristische trekpleister wordt.

Toeristen

De directeur van Guyana Tourism Authority, Kamrul Baksh, vertelt dat steeds meer toeristen voor Guyana kiezen. Er zijn verschillende piekmomenten. “Maart 2023 registreert het hoogste bezoekersaantal in meer dan een decennium”,  laat Baksh optekenen. Volgens de statistieken hebben zo een 27.352 buitenlanders het buurland bezocht.

Bij de kick-off van de eerste editie van het Cricket Carnival, in september 2022, hebben 26.118 mensen het land aangedaan. “Volgens de prognoses zal er een groei zijn dit jaar. Maar nu is het veels te vroeg om een duidelijke inschatting te maken.” Het Guyana Super Concert is één van de hoofdattracties van het Cricket Carnival en dat vindt zaterdag plaats.

Aan het evenement is ook een food festival gekoppeld waar zowel nationale- en internationale gerechten en drankjes verkrijgbaar zijn. 

Bij deze explosie wordt, de crème de la crème uit het Caribisch gebied aangetrokken om het publiek dancehall, soca en reggae voor te schotelen. Sean Paul, Machel Montano, Shenseea en Kes the Band staan in de line-up. Het stadion waar deze grandshow gehouden wordt, kan 25.000 man accommoderen. De Ware Tijd zal verslag doen van de show.