Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Creatieve kunst vanaf nu in elk KFC restaurant tentoongesteld

Creatieve kunst vanaf nu in elk KFC restaurant tentoongesteld

Op 26 mei vond een feestelijke gebeurtenis plaats in de International Mall of Suriname: de onthulling van de allereerste KFC kunstmural. Het jongste KFC restaurant in de mall had de eer om deze primeur te ontvangen. Met de kleurrijke mural hoopt de populaire fastfoodketen jongeren aan te moedigen om de kwast op te pakken en hun creatieve talenten te verkennen.

De kunstmural, een bewuste creatie van iets dat positieve emoties oproept, heeft als doel ons aan het denken te zetten over onszelf en de samenleving. Ashok Ganga, de directeur van KFC, gelooft dat kunst bijdraagt aan een beter sociaal milieu, verbeterde omgangsvormen tussen mensen en een beter begrip tussen culturen.

De eerste kunstmural is gemaakt door Fabian de Randamie, een getalenteerde Street Artist, Designer en Fine Artist. De inspiratie voor zijn kunstwerk komt voort uit zijn zoon, die hem dagelijks aanspoort om creatief te zijn.

De Randamie is altijd enthousiast om van zijn zoon te leren en benadrukt dat volwassenen soms het vermogen verliezen om op een andere manier te denken, terwijl kinderen juist op diverse manieren kunnen creëren. Deze gedachte inspireerde hem om dit kunstwerk te maken en zijn creativiteit te uiten.

KFC heeft plannen om ook de overige zes restaurants te voorzien van creatieve en passende kunstmuren. Deze muren zullen niet alleen kunsttalent exposeren, maar ook een connectie hebben met de betreffende buurten. Op deze manier wordt KFC nog meer verweven met Suriname. KFC, Naf’ Unu!