Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Coronie krijgt nieuwe kokosonderneming

Coronie krijgt nieuwe kokosonderneming

CORONIE — Er zullen de komende tijd 65.000 kokosbomen worden geplant in Coronie. Dat is één van de doelen van het nieuw bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices. De CEO, Neil Passmore, geeft aan dat het bedrijf een enorme operatie is en de nodige expertise heeft om aan de slag te gaan.

Een ander doel is om gemeenschapsprojecten op te zetten, werkgelegenheid en betrokkenheid te creëren. Pomeroon is dinsdag in aanwezigheid van onder andere president Chandrikapersad Santokhi en minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij gelanceerd.

Passmore geeft aan dat er voornamelijk kokoswater geproduceerd zal worden, maar dat er meer dan vierhonderd mogelijkheden zijn met kokos. Volgens de CEO, stijgt de vraag naar kokosproducten wereldwijd, jaarlijks met 10 procent. De bedoeling is dat er later uitgebreid zal worden van duizend hectare naar vijfduizend hectare. Pomeroon richt zich op 4-C-filosofie: Coconut, Community, Carbon en Collaboration

“President Santokhi toonde zich ingenomen met de lancering van Pomeroon Coconuts and Spices. Hij gaf in zijn toespraak aan dat de slechte tijden voorbijgaan en de goede tijden eraan komen. Het staatshoofd moedigde de aanwezigen van Coronie aan om zich gereed te maken voor het werk”, schrijft de Communicatie Dienst Suriname in een persbericht.