Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Contract interim-managementteam SZF geëindigd

Contract interim-managementteam SZF geëindigd

Het contract van het interim-managementteam dat verantwoordelijk was voor de dagelijkse leiding bij het Staatsziekenfonds (SZF) is afgelopen en niet vernieuwd. Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, heeft dit bevestigd aan Suriname Herald.

Hij meldt dat de taken momenteel worden waargenomen door de medisch directeur. Gajadhar Sukul geeft verder aan niet in detail te kunnen uitleggen waarom het contract niet is verlengd.

Het interim-managementteam, bestaande uit Radjesh Radjkoemar en Chivaro Gajadien, nam eerder afscheid van het SZF. Dit team kreeg de leiding nadat de arbeidsrelatie met de algemeen directeur, Amar Randjitsing, werd beëindigd. Sinds het vertrek van Randjitsing in januari 2022 heeft het SZF nog geen nieuwe directeur gehad. De dienstbetrekking van Randjitsing werd beëindigd vanwege management- en communicatiekwesties binnen het directieteam.

Rodney Oldenstam, voorzitter van de bond bij SZF, zegt dat de cao-onderhandelingen met het managementteam al zijn afgerond. “We waren ons ervan bewust dat ze tijdelijk waren gekomen, maar onze belangen zijn al behartigd. Het overgrote deel van ons wensenpakket is gerealiseerd, dus we zijn nu geen partij in dit geval,” verklaarde Oldenstam.

De volgende onderhandelingen staan gepland voor 2024 en zullen pas in maart plaatsvinden. “Op dit moment zijn er geen problemen,” voegde hij eraan toe.