Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Condor brengt eind aan playoff kansen SVV

Condor brengt eind aan playoff kansen SVV

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Condor heeft alle hoop van de Scholen Volleybalvereniging (SVV) om zich te plaatsen voor de play-off in de vrouwenhoofdklasse volleybalcompetitie de grond ingeboord. De oud-kampioen won vrijdagavond in een viersetter: 25-12, 25-22, 25-27, 25-17.

Eric Aikman toonde zich ondanks de triomf niet echt een tevreden mens. “Voor mij was het een wanprestatie en daar heb ik problemen mee”, uitte de coach van Condor zich na het duel in de Ismay van Wilgen Sporthal tegen de Ware Tijd. Goed volleyballen is naar zijn zeggen de sleutel tot alles “en dat ontbrak.”

Condor heeft in de reguliere competitie nog de partij tegen Gideon. “We moeten die met goed spel proberen te winnen.”Zoals de kaarten ervoor staan, zal de semikampioen in de post-season de opponent zijn. “We moeten gaan werken aan het zelfvertrouwen om langs dat team te gaan sinds ze over lange speelsters beschikken. Zolang we dat doen, moet het lukken”, aldus de successen-oefenmeester.

Jammer

Tegenhanger Claudius Straal gaf toe dat de playoff kansen van SVV erop zitten. “Het is jammer, omdat we beter konden presteren”, onderstreepte de oefenmeester. “Mijn libero (Amber Daal, …red.) heeft ons in de steek gelaten, waardoor ik een verandering in mijn opstelling moest plegen.” Hij liet Shenea Leysner op de liberopost spelen in plaats van als passer-loper. “Ik miste daardoor een aanvalskracht. Aan de andere kant luisterden mijn speelsters ook niet.”

Naar zijn zeggen scoorde Condor in elke set zeker vijf tot zes keren uit korte ballen. “Ik zei tegen de speelsters dat ze meer naar voren moesten, maar deden dat niet.” SVV moet nog uitkomen tegen Yellow Birds. “Die partij gaan we als oefening gebruiken in de voorbereiding naar de playoff in de U19-meisjes jeugdklasse”, aldus Straal.