Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Concubaan gestraft voor vier jaar

Concubaan gestraft voor vier jaar

Regillio Landvreugd is gisteren schuldig bevonden voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan zijn concubine en zijn zoon. Voor deze twee strafbare feiten gaat Landvreugd vier jaar achter de tralies. Het Openbaar Miniserie (OM) achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Het OM gaf aan dat de verdachte van geluk mag spreken dat de twee slachtoffers niet zijn komen te overlijden. De slachtoffers hebben steken opgelopen aan hun borst- en buikstreek. Zij hebben de steekverwondingen overleefd.

De verdachte verbleef bij zijn concubine. Op een dag ontstond er ruzie tussen deze twee. De vrouw was bezig water te vullen in de badkamer en Landvreugd zat in een hangmat fruit te eten. Hij had een keukenmes bij zich. De verdachte liep met het mes naar de badkamer en op een gegeven ogenblik bracht hij de vrouw steken toe. De zoon die zich ook daar bevond, wilde wegrennen. Ook hij kreeg enkele steken te incasseren.

De advocaat van Landvreugd verzocht de rechter om zijn cliënt een zodanige straf op te leggen dat hij binnenkort naar huis mag. De raadsvrouw gaf aan dat de verdachte niet de bedoeling had om de zoon te verwonden. Indien de rechter een andere mening is toegedaan, verzocht de verdediging om haar cliënt psychologisch te begeleiden. Dit vanwege het feit dat de constatering van de psycholoog aangeeft dat de verdachte zwak begaafd is en dat het gepleegde feit hem in mindere mate moet worden toegerekend.

De rechter achtte het feit zeer ernstig. Hij gaf aan dat de maximale straf voor dit feit op 10 jaar staat. Volgens de rechter heeft het OM voldoende rekening gehouden met de persoon van de verdachte en de omstandigheden. “Ik heb geen enkele reden om af te wijken van de eis. Daarom veroordeel ik je conform de eis van het OM, namelijk tot 4 jaar met aftrek.”

Saskia Bandhan

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by