Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Comité Desi Bouterse’ wil bisschop Suriname weg

‘Comité Desi Bouterse’ wil bisschop Suriname weg

‘Comité Desi Bouterse’ wil bisschop Suriname weg

PARAMARIBO, 24 mei – “Het Hoofd van de Rooms-katholieke missie in Suriname, monseigneur Willem de Bekker, heeft publiekelijk het Surinaamse volk dat op de partij van de huidige President gestemd heeft, “dom” genoemd, wat als een ernstige belediging wordt ervaren.” Dit schrijft het ‘Comité Desi Bouterse’ aan het hoofd van de katholieke kerk, paus Benedictus XVI. Gevraagd wordt dat De Bekker wordt ‘teruggeroepen.’

Ook priester Karel Choenie zou regelmatig uitspraken doen ‘alsof de huidige President een moordenaar is, zonder dat het bewijs daarvoor geleverd kan worden.’ Beiden moeten weg. “Ter voorkoming dat zaken volledig uit de hand lopen, vragen wij u bedoelde geestelijken uit ons land terug te roepen en een ander land aan te wijzen om hun geestelijk werk te doen”, stelt het comité. Met name het verbale verzet van beide geestelijken tegen de amnestiewet is een doorn in het oog.

Comitévoorzitter Gilly van Holt tekende de brief. Het Comité Desi Bouterse maakt deel van de Nationale Democratische Partij. Volgens ex-president Ronald Venetiaan snijdt de aanhang van Bouterse zich lelijk in de vingers. “De problematiek rond Bouterse wordt nu zelf gebracht naar een internationaal forum”, zei Venetiaan tegenover ABC Radio. En dat terwijl coalitieleden kritiek leveren op de gang van de oppositie naar internationale organisaties.


Posted

in

by