Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » CNN: ‘Meer dan honderd lichamen waaronder onthoofde baby’s gevonden in Israëlische kibboets Be’eri’

CNN: ‘Meer dan honderd lichamen waaronder onthoofde baby’s gevonden in Israëlische kibboets Be’eri’

Drie dagen na de bloedige terreuraanval van Hamas voert het Israëlische leger dinsdag aanvallen uit op doelwitten in Libanon en Gaza. Israël schrok zaterdag op van gewapende eenheden in eigen land en een barrage van Palestijnse raketten op onder meer Jeruzalem en Tel Aviv. In zowel Israël als in Gaza zijn inmiddels honderden doden gevallen.

In de Israëlische kibboets Be’eri zijn meer dan honderd lichamen gevonden na de verrassingsaanval van Hamas van afgelopen zaterdag. Dat meldt CNN. De situatie zou gruwelijk zijn geweest. Er werden lichamen gevonden van baby’s die onthoofd waren, zo meldden meerdere media. Ook zijn er meerdere gezinnen in hun slaap overrompeld en in bed vermoord.

Be’eri is een kleine gemeenschap van ongeveer 1.000 inwoners in de buurt van de Gaza. Het zou een van de eerste plaatsen zijn geweest die door de Hamas-terroristen is aangevallen.

Zwaarbewapende militanten arriveerden volgens CNN, die de video’s heeft bekeken en gecontroleerd, rond 07.00 uur op motorfietsen in Be’eri. Dat was slechts een half uur nadat ze de typisch hightech, streng bewaakte grensmuur tussen Gaza en Israël hadden doorbroken. Een bloedbad volgde. Op beelden is te zien hoe militanten drie lichamen uit een auto trekken, voordat ze het voertuig stelen en naar het noorden rijden. De video, die voor het eerst op Telegram verscheen, werd gemaakt door een bewakingscamera in Be’eri. Een andere video toont gewapende militanten die vijf Israëlische burgers gevangen nemen, terwijl de lichamen van vier later op de grond liggen in een andere video, volgens CNN.

Doodsbange inwoners vertelden aan het Israëlische televisiestation Channel 12 dat de aanvallers van deur tot deur gingen in een poging hun huizen binnen te dringen.

Van de 107 lichamen die werden ontdekt, zouden de meesten lokale bewoners van de kibboets zijn, hoewel sommige van Israëlische veiligheidstroepen waren, vertelde een zoek- en reddingswoordvoerder aan CNN.

De aanval op Be’eri vond plaats rond dezelfde tijd dat Hamas-militanten landden op muziekfestival Nova, slechts vijf kilometer ten zuiden van de kibboets.