Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » CMB Promotions organiseert event te Klaaskreek

CMB Promotions organiseert event te Klaaskreek

door Steven Seedo

PARAMARIBO — “We organiseren vaker events daar, maar alleen is het de laatste vier jaar niet gelukt vanwege de Covid-19-pandemie. King Koyeba is van Klaaskreek, dus zijn wij als organisatie verplicht om daar te gaan”, zegt Merida Dapaloe van CMB Promotions. Het nieuwe evenement, dat de naam van Klaas Faya meekrijgt, vindt plaats op 27 mei.

Voor de muziek zorgen de Seasons Band, Kiev, Seki Mi, Hotfire, Dj Jemaya, The Classics, de dancehallartiest Awanja voorheen Little Loba, de kaboelaband MF en de kasekoformatie Ganze Rutu. Opvallend zijn de lage entreeprijzen: SRD 50 voor volwassenen en SRD 10 voor kinderen. “We houden de toegang heel laag om veel publiek te krijgen. Als de mensen eenmaal binnen zijn, maakt het voor hen niet meer uit hoeveel ze gaan uitgeven. Zaken zijn duur geworden, maar dat neemt niet weg dat we niet mogen feesten”, benadrukt Dapaloe. 

“Als de mensen eenmaal binnen zijn, maakt het voor hen niet meer uit hoeveel ze gaan uitgeven”

Het idee voor het organiseren van muziekevents te Klaaskreek, kwam, zegt hij, van hem en de dancehallartiest King Koyeba, die toen onder contract stond van CBM Promotions. “We deden een proef en het smaakte naar meer. Het was in juli 2009 op het voetbalveld met een groot podium opgezet door Lustig Events. Voor de muziek zorgden toen onder meer Aptijt , Damaru, Jah Youth en King Koyeba”, herinnert hij zich nog.

CMB Promotions bestaat al langer dan tien jaar en is bekend van de ‘Wageningen Man Dei’, waarbij diverse Wageningers, die zich verdienstelijk hebben gemaakt binnen de Surinaamse samenleving, worden gehuldigd.