Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Claudius Straal: ‘Het was een vruchtbaar en leerrijk volleybalseizoen’

Claudius Straal: ‘Het was een vruchtbaar en leerrijk volleybalseizoen’

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Het eerste team van de Scholen Volleybalvereniging (SVV1) en Yelyco hebben het seizoen in de U19-jongens en meisjesklasse van de Surinaamse Volleybalseizoen afgesloten. Beiden deden dat ook nog ongeslagen; SVV1 weliswaar zonder een setverlies gedurende de afgelopen competitie.

“Het was een vruchtbaar en leerrijk seizoen”, beaamt Claudius Straal tegenover de Ware Tijd. “Leuk dat we dit jaar ongeslagen en zonder een setverlies kampioen zijn geworden.” De coach van SVV1 geeft wel toe dat zijn pupillen van tijd tot tijd wisselvallig spelen. “In de hoofdklasse spelen ze wel serieuzer.” 

“Dat is iets waarop we nog moeten gaan werken: serieus blijven volleyballen”

Meson Anakaba, MVP

Back-to-back

De kampioenschappen van beide clubs werden ook nog voor het tweede jaar op rij in de wacht gesleept. SVV 1 rekende zaterdagmiddag in de Ismay van Wilgen Sporthal in straight sets (25-12, 25-17, 25-19) af met de jongens van Marwina; Yelyco stuurde SVV bij de meisjes eveneens met lege handen (25-9, 25-17, 25-21) terug.

Aanvoerder Meson Anakaba, die werd uitverkoren tot Most Valuable Player, Jonovãn Wijngaarde en Duncan Hiwat zitten al vier tot vijf jaren bij SVV 1 en hebben de troon met de ploeg sinds de U17-categorie bestegen. Anakaba kijkt terug op een leuk seizoen en onderkent dat hij en zijn teamgenoten niet altijd even serieus waren.

“Dat is iets waarop we nog moeten gaan werken: serieus blijven volleyballen”, aldus Anakaba, die ingenomen is met zijn MVP-award. Hiwat, die niet meer in de U19-klasse zal mogen uitkomen, vertrekt binnenkort naar het buitenland. “De kans is groot dat waarschijnlijk ook Siryan Meijer zal vertrekken”, meent Straal. Meijer is een vaste waarde geweest op de setterspositie.

Lof

Verdy Getrouw is als geen ander zo blij met het winnen van de zoveelste titel bij de meisjes. “Wel is het belangrijk om te weten dat Casey Foe A Man en Fenno Misiedjan de kern en kracht vormen van de meisjes enof damesteams”, onderkent de clubvoorzitter. “Ze beginnen bij die twee heren en worden daarna naar mij verwezen.”

Getrouw vindt dat hij coacht omdat de jeugdwedstrijden meer in het weekend zijn. “Maar deze twee heren verdienen echt alle lof.” Yelyco stak bij de meisjes net als jongenskampioen SVV 1 met kop en schouder uit boven de overige opponenten. Shaniva Balkaran, die met de MVP-award vandoorging, daarentegen was bij de meisjes ook nog de grootste killer.

“Het was vooral leuk om met de groep meisjes te spelen en om MVP te worden is natuurlijk geweldig”, zegt Balkaran op bescheiden toon. Ze hoopt in de toekomst naar het buitenland te gaan. “We proberen dat te doen, maar het is niet makkelijk”, aldus ‘Shaya’.

De U19-meisjes van Verdy Getrouw (rechts) tonen trots hun kampioenstruitjes na het behaalde succes.