Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Chinese minister Wang Yi gearriveerd in Suriname

Chinese minister Wang Yi gearriveerd in Suriname

Adviseur van Staat tevens minister van Buitenlandse Zaken van de Volksrepubliek China, Wang Yi, is zaterdagavond in Suriname aangekomen voor een Officieel bezoek. De delegatie werd verwelkomd op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven, namens minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, door ambassadeur Luziano Truideman, directeur Administratieve en Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wang Yi is de eerste minister van Buitenlandse Zaken van China die ons land bezoekt. Met de komst van minister Wang Yi worden de bilaterale betrekkingen verder aangehaald.

De minister zal naast de bilaterale ontmoeting ook een beleefdheidsbezoek afleggen aan president Desiré Bouterse.

Suriname heeft verschillende projecten lopen met China, waaronder het Dalian IV-project, de bouw van het Wanica Hospitaal, huizenbouwproject, capaciteitsversterking en het aanbod van verschillende beurzen en trainingen die door China per jaar aan Suriname worden aangeboden. Met het ondertekenen van enkele overeenkomsten wordt deze samenwerking verder concreet uitgewerkt.

Suriname en China onderhouden sinds mei 1976 diplomatieke relaties en in oktober dit jaar zal de herdenking van 165 Chinese Immigratie een feit zijn.