Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Chicago Marathon 2023 – Debat over hi-tech schoenen

Chicago Marathon 2023 – Debat over hi-tech schoenen

DOOR CHRIS DINSDALE
8 oktober 2023 – De Bank of America Chicago Marathon, de vijfde van zes jaarlijkse World Marathon Majors-evenementen, vindt plaats. De Ethiopische Tigst Assefa verbrak het marathonrecord voor vrouwen in Berlijn, maar de nieuwe superschoen die ze droeg deed de discussie over het effect op de racetijden opnieuw oplaaien.

Adidas onthulde in september de 138g ADIZERO Adios Pro Evo 1 en beweerde dat dit de lichtste superschoen ooit van het merk was. De schoen beschikt over innovaties zoals de rocker in de voorvoet die het voorwaartse momentum activeert en de loopeconomie verbetert, en Lightstrike Pro-schuim dat zorgt voor een grotere energieteruggave.

Het vlakke, snelle parcours in Chicago begint en eindigt in Grant Park en atleten zullen genieten van de steun van 1,7 miljoen toeschouwers terwijl ze door 29 stadswijken rennen.

Emily Sisson, VS, keert terug naar Chicago na het breken van het Noord-Amerikaanse record in 2022 met een tweede plaats. Tien van de twaalf continentale records – voor zowel mannen als vrouwen – zijn sinds 2018 verbroken.