Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Chagnaz Fränkel: ‘Yelyco heeft een kampioenschap erbij’

Chagnaz Fränkel: ‘Yelyco heeft een kampioenschap erbij’

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Yelyco 2 oftewel Team Mama’s zal zich de derde tevens beslissende finalepartij in de vrouwen eersteklasse van de Surinaamse Volleybalbond nog lang heugen. De ploeg van Janice Valies stond woensdagavond een punt verwijderd (14-11) van het kampioenschap. Echter, Yelyco 4 oftewel de U23-ploeg aangevuld met aspiranten- en jeugdspeelsters, maakte in de tiebreaker niet alleen een inhaalslag, maar legde ook beslag op de titel.     

Chamel van Dams van Team Mama’s hielp de tegenstander terug in de strijd met een fout vanaf de serveerlijn voordat Shaniva Balkaran drie punten op rij, inclusief één uit een cadeau bij het net, maakte en Yelyco 4 op setpoint bracht. Het kampioenschap werd een feit nadat een ogenschijnlijke uitserve van Sene-Gay Groenewoud volgens de waarneming van arbiter Naduschka Straal, Ashley Dulder van Yelyco 2 zou hebben geraakt: 16-14 Yelyco 4.

“In de derde set wilden ze een beetje spannend doen waardoor ik ‘Shaya’ erin moest brengen”

Chagnaz Fränkel, coach Yelyco 4

Trots

“Ik ben trots op de speelsters”, uitte Chagnaz Fränkel zich na afloop tegenover de Ware Tijd. “De meeste van de speelsters komen ook uit in de hoofdklasse en hebben de rest heel goed opgevangen.”

De coach van de successenploeg vond dat de  ‘nieuwe’ speelsters, onder meer, Veronique Liaw-Angie en Jill Kartawiria ook heel goed hebben gespeeld. “In de derde set wilden ze een beetje spannend doen waardoor ik ‘Shaya’ erin moest brengen. Ik had liever dat ze het afmaakten. Het was overall een goede wedstrijd en Yelyco heeft nog een kampioenschap erbij”, aldus Fränkel. 

Valies vond dat “de mama’s hebben gegeven wat van ze gevraagd is. We hadden bij elke game weer een andere speelster die ziek was, maar all in all niet slecht afgerond”, concludeerde de oefenmeester van de semikampioen. 

Sharon Balkaran, die de tegenstander weer eens kopzorgen bezorgde, werd uitverkoren tot Most Valuable Player. Ze werd in het maken van de punten goed ondersteund door onder andere Janice Antonius, Groenewoud en Romelsa Kemper.

Bij Team Mama’s draaiden Dulder, Charell Halfhide en Van Dams goed mee. Ze wonnen de openingsperiode met 25-23 voordat Yelyco 4 set nummers twee en drie met 25-14 en 16-14 claimde.