Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ceremonie in kader herdenking 170 jaar Chinese vestiging in Suriname

Ceremonie in kader herdenking 170 jaar Chinese vestiging in Suriname

In het Event Centre van het Assuria High Rise gebouw vond 10 oktober de ceremonie plaats in het kader van de herdenking van 170 jaar Chinese vestiging in Suriname. Naast verschillende optredens van Chinese culturele groepen, maakten ook inheemse, marron, Javaanse en hindoestaanse dans onderdeel uit van het spektakel. 

President Chandrikapersad Santokhi heeft de betrokkenheid van de Chinese gemeenschap in Suriname benadrukt. Volgens het staatshoofd bieden de Chinezen een zeer belangrijke bijdrage aan natie versterking. 

Tijdens de ceremonie werd vooral het belang van eenheid onder de verschillende etnische groepen in Suriname geuit. De avond werd geopend met een uiteenzetting door NCJ-voorzitter Jack Uden over de geschiedenis van de komst van Chinezen naar Suriname. Vanaf de eerste groep uit Java, naar de volgende groepen uit China. Daarnaast heeft de chargé d’affaires van de Volksrepubliek China, Jia Jinyi, gesproken over Suriname als een voorbeeldland. 

Er is intussen een intentieverklaring getekend voor het oprichten van een vriendschapsband tussen de Chinese stad Wenzhou en Paramaribo. “Deze overeenkomst draagt bij aan de China-Suriname vriendschapssteden relatie en het delen van ontwikkelingskansen”, sprak de Chinese zaakgelastigde.