Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » CBB-directeur ook in de fout

CBB-directeur ook in de fout

De directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie, is in de kwestie rond het gehaal en getrek met presidentszoon Richano Santokhi ook in de fout gegaan. De CBB-autoriteit is niet alleen deze keer in de fout gegaan, maar heeft zich eerder ook al vergaloppeerd. Dat kan gehaald worden uit het audiobericht dat ze heeft gestuurd naar Richano Santokhi en dat viraal is gegaan. Overigens kunnen de handelingen van de presidentszoon niet goedgepraat worden. “Die jongen is compleet instabiel”.

De racistische opmerkingen van de presidentszoon zijn ook verwerpelijk. Dit zegt Jennifer van Dijk-Silos in Bakana Tori. Richano heeft zijn vader in een moeilijk parket gebracht. Overal waar hij is geplaatst heeft hij voor problemen gezorgd. De president zou zelfs moeten aftreden vanwege de verkeerde gedragingen van zijn kind.

Van Dijk-Silos is van mening dat in het geval van de CBB-directeur er binnen de organisatie vaker zaken fout zijn gegaan. Ze gelooft niet meer in een diepgaand onderzoek aangezien er eerder ook niets van terecht is gekomen. “Begin haar te ontheffen omdat er te veel ruis is rond deze mevrouw”.

Uit haar voice note is duidelijk, dat ze eerder informatie verstrekte aan de zoon van het staatshoofd. Ze moet waken voor de privacy van mensen, meent Van Dijk-Silos. Richano Santokhi is ook onbevoegd om gegevens op te vragen aangezien dat een aangelegenheid is van de consul-generaal van Suriname in Miami. Ook de medewerker van CBB-Kwatta moet naar huis gestuurd worden aangezien stukken van mensen op straat zijn komen te liggen, stelt Van Dijk-Silos onverbiddelijk.

Nepotisme
Diplomaat tevens voormalig hoofd Protocol op het Kabinet van de President, Rose-Ann Franklin, zegt altijd tegenstander te zijn geweest van nepotisme in de buitenlandse dienst doelende op de zoon van de president die volgens haar geen woordvoerder is van het consulaat. Ze is ook niet te spreken over de termen die de presidentszoon in de app-berichten heeft gebruikt. Als dat werkelijk zo is vreest ze voor een rassenoorlog in ons land.

De diplomaat hoopt dat minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking corrigerend zal optreden. Adequate scholing van ambassadepersoneel en consulaten is volgens haar noodzakelijk om Suriname internationaal geen schande te geven.

DA’91-voorzitter Angelique del Castilho kan gelet op wat er precies viraal is gegaan, haar ogen niet geloven. Alle schandalen die we tot nu toe meemaken tonen ons echt een dieptepunt in het bestuurlijke dat we als land ooit hebben gehad, aldus de politica. Gekeken naar hoe beide personen met elkaar zijn omgegaan vraagt ze zich af of het niet op een correcte manier kon gebeuren.