Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Caribische Ontwikkelingsbank geeft MKMO-project financiële injectie

Caribische Ontwikkelingsbank geeft MKMO-project financiële injectie

PARAMARIBO — Met financiering van de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB) zal het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) de ‘Micro, Small and Medium-sized Enterprises Policy’ kunnen uitvoeren. Het doel van het project is om een eenduidig nationaal beleid voor Midden, Klein en Middelgrote Ondernemingen (MKMO’s) te ontwikkelen dat richting zal geven aan de overheid en de private sector.

Consultant Micheal Julian heeft maandag dit beleid officieel gepresenteerd en het beleidsdocument MKMO overhandigd. Hij werd vorig jaar aangetrokken om het beleid uit te stippelen. Julian benadrukte dat het belangrijk is om te starten met het beleid dat het makkelijkst is om te implementeren en om wekelijks informatie te delen met alle belanghebbenden, zodat de uitbreiding en vergroting van het concurrentievermogen van de MKMO’s kan worden bevorderd.

“MKMO’s dragen bij aan de ontwikkeling en welvaart van Suriname”

EZ-minister Rishma Kuldipsingh

De Barbadiaan Michel Thomas, Operations Officer van de CDB, zei dat de instelling op basis van de door de regering geschetste impact van het project heeft besloten om financieel te ondersteunen. Volgens hem zal deze ondersteuning de regering helpen om meer kwalitatieve beslissingen te nemen ten behoeve van MKMO’s.

Ruggengraat economie

Karishma Mathoera, directeur Ondernemerschap op het ministerie, benadrukte dat er met andere instanties en actoren zal moeten worden samengewerkt om ervoor te zorgen dat het MKMO-beleid effectief en duurzaam is. Ze zei dat het uitdagende economisch klimaat van het land de ontwikkeling van de MKMO-sector zal beïnvloeden. De particuliere sector zal steeds meer worden aangetrokken tot zakelijke kansen in exportgebieden.

EZ-minister Rishma Kuldipsingh noemde de overhandiging van het beleidsdocument “een belangrijke mijlpaal” is naar het streven van economische groei en ontwikkeling. Het is van cruciaal belang omdat het is gericht op het bevorderen van de groei en het concurrentievermogen van MKMO’s in het land. Deze ondernemingen vormen volgens de bewindsvrouw de ruggengraat van de economie en dragen bij aan de ontwikkeling en welvaart van Suriname.