Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Carebaco Juniors 2023: Ook goud voor U13-jongens

Carebaco Juniors 2023: Ook goud voor U13-jongens

PARAMARIBO — Suriname heeft een tweede gouden medaille in de wacht gesleept tijdens de Carebaco Juniors 2023. Op Trinidad en Tobago streken Jizreel Pick en Damian Ramkissoon met de hoogste eer in het jongensdubbelspel van de U13-klasse. De Surinaamse Badmintonbond zegt dat het voor deze jongens hun eerste buitenlandse toernooi was buiten ’s landsgrenzen.

Eerder zaterdag werd een soortgelijke prestatie neergezet door C’Ayra Kromosoeto en Synai Zeegelaar, die ook hun vuurdoop beleefden in het buitenland. Het duo was succesvol in het meisjesdubbel van de U13-categorie.

De bond vaardigde zestien spelers af naar de Caribische wedstrijden in de U13-, U15-, U17- en U19-leeftijdsklasse. Los van de vier U13-dubbelkampioenen, waren geselecteerd Riana Wijngaarde, Shaquille Somedjo, Jaylen Soewarto, Joshua Lan en Ruiz Lieuw-A-Joe (U15), Jade Asmoredjo en Jamar Grootfaam (U17) en Sunny Li, Jason Zeng, Sion Zeegelaar, Diego dos Ramos en Chloë Poeketi (U19).

Senioren

Vanaf komende week doet de SBB met Sören Opti, Imani Mangroe en Darren van der Leuv mee aan de Trinidad & Tobago International Series 2023. Het seniorentoernooi heeft een BWF-status en vindt van 22 tot en met 27 augustus plaats.