Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Carebaco-goud voor C’Ayra Kromosoeto en Synai Zeegelaar

Carebaco-goud voor C’Ayra Kromosoeto en Synai Zeegelaar

PARAMARIBO — C’Ayra Kromosoeto en Synai Zeegelaar hebben de gouden plak behaald op het onderdeel gemengddubbel tijdens de Carebaco Juniors. De Surinaamse meisjes kwamen zaterdag als winnaar uit de bus in de U13-categorie. Volgens de Surinaamse Badmintonbond was dit toernooi het eerste voor het duo buiten Suriname.

De kans op meer eremetaal is niet uitgesloten. Los van het winnende meisjeskoppel in de U13-klasse wisten Jizreel Pick en Damian Ramkissoon (U13), Joshua Lan en Riana Wijngaarde (U15), Jade Asmoredjo en Riana Wijngaarde (U17) en Chloe Poeketi, Sion Zeegelaar en Diego dos Ramos (U19) tot de halve finales door te dringen. Ze zijn daardoor minimaal van brons verzekerd.

De Carebaco Juniors vingen donderdag aan in het National Racket Centre in Tacarigua,Trinidad en Tobago. Suriname, dat met zestien spelers is afgereisd, doet mee in het enkel-, dubbel- en gemengddubbelspel. Gilmar Jones is de bondscoach en SBB-bestuurslid Dino Kappel de teammanager. De umpires Lisa Pang en Randy Giskus helpen bij het leiden van wedstrijden.