Home » Surinaams nieuws » Captain Sheraldo Becker stunt bijna met Union Berlin in Madrid

Captain Sheraldo Becker stunt bijna met Union Berlin in Madrid

Hij was een twijfelgeval in de weken in aanloop naar het duel maar uiteindelijk kon Sheraldo Becker wel meedoen in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. De aanvaller van Natio slaagde er met zijn Union Berlin-teamgenoten bijna in te stunten op bezoek bij de record Europees kampioen maar ze moest in de laatste minuut de drie punten toch aan de thuisploeg laten.

In het Santiago Bernabeu stadion ging Union woensdagavond met het kleinst mogelijk verschil ten onder: 0-1. De Duitse club, die voor het eerst in clubgeschiedenis aan het miljardenbal meedoet deed in aanvallend opzicht niet veel maar maakte het met gedisciplineerd verdedigen Real erg lastig.

Vanwege een kuit -en dijbeenblessure die hij ruim drie weken eerder opliep was het in eerste instantie niet zeker als Becker zou meereizen naar Madrid. Maar de aanvaller van de nationale mannenvoetbalselectie van Suriname herstelde snel en zat in het weekend alweer op de bank in de competitiewedstrijd tegen Wolfsburg. Becker viel ruim een half uur in en maakte een goede indruk maar kon niet voorkomen dat Union die wedstrijd verloor.

Captain Becker
Woensdag mocht Becker wel in de basis starten. Sterker nog: hij verscheen met de aanvoerdersband aan de aftrap. Nadat hij de hand schudde van Real Madrid-captain Nacho en het dienstdoende officialskwartet onder leiding van de Noorse referee Espen Eskas gingen Becker en teamgenoten aan de slag.

Conform de verwachtingen voetbalde Union Berlin voor het overgrote deel van de wedstrijd op eigen helft en kwam het nauwelijks onder de druk van Real Madrid vandaan. Het lukte de bezoekers heel af en toe wel gevaar te stichten, maar nooit serieus genoeg om de thuisploeg in problemen te brengen. De ene keer dat dit wel gebeurde was het Becker die het gevaar inleidde.

De aanvaller brak bij een counter door op de rechterflank maar koos, op de hielen gezeten door centrale verdediger Antonio Rüdiger, voor een voorzet in plaats van zijn dribbel voort te zetten en mogelijk de zestien meter van Real binnen te dringen. De voorzet naar teamgenoot bleek te hoog waardoor de aanval niets opleverde.

Andersom maakte Real Madrid het de verdediging van Union met onder andere de Italiaanse routinier Leonardo Bonnuci en Danilho Doeki die net als Becker ook Surinaamse roots heeft vooral in de tweede helft benauwd, maar die hield lang gedisciplineerd stand. Wanneer er wel openingen ontstonden was het of de paal/het deklat of doelman Frederik Rønnow die erger voorkwamen.

Maar in de laatste minuut van vijf minuten blessuretijd brak het verzet van Union alsnog. Een schot van Federico Valverde belandde via een rebound bij Jude Bellingham die het leder in het lege doel tikte. Het was voor de middenvelder die pas aan zijn eerste seizoen in de Spaanse hoofdstad bezig is al zijn zesde doelpunt in evenveel wedstrijden.

Door het verlies bezetten Becker en teamgenoten de laatste plaats in poule C achter Braga. De Portugese club verloor zelf ook van Napoli maar scoorde wel en staat vanwege het doelsaldo op de derde plaats. Napoli en Real Madrid bezetten respectievelijk de eerste en tweede plek.

De nummers één en twee gaan over naar de knock-outfase. Becker krijgt dit weekend in de Duitse competitie Hoffenheim op bezoek. Union staat momenteel achtste in de Bundesliga.