Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Caprino Alendy: “BEP-fractie zal regering kritisch begeleiden”

Caprino Alendy: “BEP-fractie zal regering kritisch begeleiden”

“De BEP- fractie die nu in de oppositiebanken zit, zal niet zo zeer meer een ondersteunende bijdrage leveren aan de coalitie, maar zal de regering heel kritisch begeleiden”, zegt BEP- voorzitter, Caprino Alendy. De BEP zal deze zaak heel serieus opvatten en verder werken aan het mobiliseren van kernen. Ook het oppoetsen van de partij is van eminent belang, zodat de partij in 2015 helemaal voorbereid kan deelnemen aan de verkiezing.

De BEP- fractie is gedirigeerd naar de oppositiebanken als represaille, omdat zij de Amnestiewet niet heeft ondersteund. Ook is de minister van Volksgezondheid die uit de gelederen van de BEP kwam, vervangen. De voorzitter van de BEP zegt dat de maatregelen niet verrassend bij hem zijn overgekomen. Teleurgesteld is hij ook niet. “Vanwege bepaalde handelingen, die gedurende de regeerperiode van dit kabinet gepleegd waren, had ik dit zien aankomen. Ook de houding van Ronnie Brunswijk is geen verrassing voor hem geweest. Hij heeft gewoon zijn cultuur tentoon gespreid. We kennen hem niet anders.”

Minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling moet ook een pas op de plaats maken. Zijn voordracht kwam van de BEP. Hij pleegde samen met de parlementariërs, Diana Pokie en Waldie Ajaiso, verraad tegen hun partij en schaarde zich achter Brunswijk. Zij zijn het kind van de rekening geworden. Alle drie zijn geroyeerd uit de BEP en de minister moet opstappen. Hij wordt vervangen door Stanley Betterson van de Abop.

Voor Pokie is dit een eye-opener. Volgens haar moeten zij zich als Saramaccaners bundelen. Alendy zegt dat indien deze leden besluiten om zich wederom bij de BEP aan te sluiten, het geheel zal afhangen van de condities. Volgens hem heeft de partij altijd mensen nodig, maar de condities zullen bepalend zijn.

De BEP staat nu op eigen benen. In dit stadium wordt er gewerkt aan verdere versterking van de partij en men zal hierna kijken of zij in een eventuele samenwerking de verkiezing van 2015 zullen ingaan.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by

Tags: