Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Canadees park plaatst poepzakafhaalpunten omdat mensen er hun behoefte doen

Canadees park plaatst poepzakafhaalpunten omdat mensen er hun behoefte doen

In een natuurpark in de Canadese provincie Brits-Columbia zijn eerder deze week vijf poepzakafhaalpunten geplaatst. Bezoekers veroorzaken veel overlast door er hun behoefte te doen. De speciale poepzakjes moeten uitkomst bieden.

Bezoekers van het natuurpark bij de plaats Squamish kwamen de laatste tijd steeds vaker drollen tegen bij rotspartijen en net buiten de wandelpaden. Voor de parkbeheerders van Squamish Access Society (SAS) was dat reden genoeg om poepzakafhaalpunten bij populaire klimlocaties te plaatsen.

Er moeten de komende tijd nog vier afhaalpunten bij komen.

In tegenstelling tot in hondenpoepzakjes zit er een speciaal soort gel in de zakjes. Daarmee worden de drollen afgebroken. De gel moet ook de stank tegengaan.

“We hebben dat getest door op een warme dag een gevulde poepzak in de auto te laten. Je rook er aan het einde van de dag niets van”, zei SAS-voorzitter Ben Webster eerder deze week tegen lokale media. In het pakketje met de poepzak zit ook wc-papier en handgel, schrijft SAS op Facebook.

De poepzakafhaalpunten zijn voorzien van plaatjes om bezoekers duidelijk te maken hoe ze de zakjes moeten gebruiken. “Ze zijn stevig en ze lekken niet. Je kunt ze dus uit het park meenemen en netjes ergens anders weggooien”, besluit Webster.