Home » Surinaams nieuws » Cairo en Andro schieten Robinhood in slotfase langs Transvaal

Cairo en Andro schieten Robinhood in slotfase langs Transvaal

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Club- en competitietopscorer Shaquille Cairo (89ste minuut) en Dimitrio Andro (93’) hebben Robinhood vrijdagavond in de slotfase de zege bezorgd op aartsrivaal Transvaal. In het Franklin Essed Stadion werd de klassieker door twee late goals beslist in het voordeel van de landskampioen, die nu slechts één punt nodig heeft om de titel te prolongeren.

Coach Roberto Gödeken gaf na afloop toe dat het tempo er niet in zat in de eerste helft en dat het een saaie vertoning werd. Het tactische spel van Transvaal had de oefenmeester verwacht. “We wisten dat ze zich zouden ingraven om de ruimte klein te houden. Sowieso speelde Transvaal op de counter. Het was een kwestie van tijd; hoelang ze onze druk zouden kunnen volhouden. En het resultaat heb je zelf gezien”, aldus de winnende coach.

“Onze tactiek heeft lang goed gewerkt. Helaas, dat is in de laatste minuten niet het geval geweest”

Transvaal-coach Achaibersing

Doelpuntenmakers

Andro noemde de late goals het resultaat van het uithoudingsvermogen waarover zijn team beschikt. “We zagen dat er kleine openingen in de verdediging kwamen en gingen voor de overwinning. We hebben elkaar gezegd om niet te slabakken en alert te blijven”, zei de middenvelder die het tweede doelpunt voor Robinhood pakte. Omdat hij tijdens het vieren van zijn goal zijn shirt uittrok, kreeg hij de gele kaart.

De treffer van Cairo is zijn 27ste dit seizoen. Na de wedstrijd zei de doelpuntenmachine dat hij voor minimaal dertig wil gaan. “Ik beloof niet, maar ik ga ervoor.” Hij was kritisch over zijn spel in de eerste helft. “Ik was niet scherp. Ondanks dat was ik niet bang dat de trainer mij zou wisselen.”

Saai

De eerste helft kon niet bekoren en werd een saaie vertoning. De eerste kans – voor Jamilhio Rigters van Robinhood – kwam pas na een kwartier spelen. Daarvoor had hij nog de gele kaart gekregen na een lelijke overtreding op verdediger Anferny Schmeltz van Transvaal.

De groenwitten zetten een solide verdediging op om de gevaarlijke aanval van Robinhood in toom te houden. Het werd een battle tussen de middenvelders Renske Adipi van ‘Bin’ en Sergino Eduard van ‘Transie’.

De eerste kans voor Cairo kwam pas in de veertigste minuut, maar zijn schot was te tam om de Transvaal-doelman Vasintho Feller te verschalken. Een zesde doelpoging van Robinhood kwam via Andro, maar zijn inzet ging rakelings naast, waardoor de teams met een 0-0 score de kleedkamers opzochten.

(lees verder onder de foto)

Robinhood-captain Jamilhio Rigters (10) probeert Donnevan Rellum van Transvaal van zich af te schudden.

Late goals

In de eerste twee minuten van de tweede helft zagen Cairo en Transvaal’s Lalanie Tooy hun inzetten in het zijnet verdwijnen. Vervolgens probeerde Transvaal alles op slot te gooien en via de counter toe te slaan.

Cairo creëerde in de tachtigste minuut zijn derde kans, maar zijn schot werd gepareerd door de doelman van Transvaal. In de 89ste minuut liet hij Feller kansloos en tikte de 1-0 in. Vier minuten verder gaf Cairo een assist aan Andro die de klassieker definitief besliste: 2-0. Gorgio Bhoi van Transvaal kreeg daarna nog rood na een lelijke overtreding op Cairo.

Rendement uitgebleven

Verliezende coach Ashween Achaibersing zei dat zijn team het huiswerk had gemaakt op basis van de eerste confrontatie. “We hebben op hun middenveld geanticipeerd. Onze tactiek heeft lang goed gewerkt. Helaas, dat is in de laatste minuten niet het geval geweest. De scherpte zat er niet in en de tweede goal is gevallen doordat wij naar die gelijkmaker zochten”, meende Achaibersing.

Hij stelde dat het de bedoeling was om via de flanken zijn beste aanvaller Tooy op te zoeken, maar dat kwam niet tot uiting. “We weten wel dat er veel meer in zat en zijn teleurgesteld. De jongens hebben hard gewerkt. We mogen niet ontevreden zijn over de verrichte arbeid.” Overall is Achaibersing ook niet ontevreden met waar Transvaal nu staat.