Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Buza-minister bespreekt samenwerking met Italiё

Buza-minister bespreekt samenwerking met Italiё

Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, heeft in het kader van het versterken van de bilaterale relatie met Italiё een bespreking gehad met de speciale gezant voor de Caraїbische landen van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Italiё, Roberto Natali. De focus bij deze vergadering is gelegd op de overeenkomst die nog ondertekend moet worden over de economische, wetenschappelijke, technische en culturele samenwerking tussen de beide landen.

Ook is er breedvoerig gesproken over het ontwikkelen van de toerisme sector op een professionele manier, waarbij de connectiviteit met Italië van groot belang is. Natali heeft aangegeven dat Italië bereid is de expertise en ervaring, met betrekking tot toerisme en de agrarische ontwikkeling te willen delen met Suriname.

Minister Pollack-Beighle vergezeld van haar collegae van Handel, Industrie en Toerisme, Stephen Tsang en Lekram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de projecten aangekaart waar zij ondersteuning voor nodig hebben, waaronder het visumbeleid van het Schengengebied, het bevorderen van de toerisme sector en het bijscholen van studenten voor de agrarische sector.

Suriname en Italiё onderhouden sinds juli 1978 diplomatieke relaties. De niet-residerendaAmbassadeur van Italiё voor Suriname is Antonio Bernardini, met als standplaats Brasilia, Braziliё.