Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Buurtbewoners Santo Boma houden 17-jarige recidivist staande

Buurtbewoners Santo Boma houden 17-jarige recidivist staande

PARAMARIBO — Buurtbewoners van het ressort Santo Boma hebben de 17-jarige recidivist R.C. staande gehouden na het plegen van een inbraak op een adres aan de Verlengde Welgedacht C weg. Het voorlopig onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de verdachte samen met een kompaan het feit heeft gepleegd op 22 augustus.

Het tweetal heeft de woning via de voorkant benaderd, maar heeft zich toegang verschaft tot de woning door de achterdeur open te breken. R.C. die op de uitkijk stond, zag plotseling een voertuig het terrein oprijden en stelde zijn kompaan die op dat moment in dat huis was daarvan op de hoogte.

R.C. werd daarbij door de buurtbewoners omsingeld, terwijl zijn kompaan kans zag om te vluchten met medeneming van grote geldbedragen in SRD en Euro en een gaspistool. De andere goederen die waren klaargezet konden niet buit worden gemaakt, aangezien zij verhinderd werden door de alerte buurtbewoners. Het vermoeden bestaat dat de verdachten door een personenauto waren afgezet. Aan de aanhouding van de voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

Gelet op de jeugdige leeftijd van de verdachte R.C. die een recidivist blijkt te zijn, is hij overgedragen aan de politie van Jeugdzaken. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij ingesloten in het Jeugd Doorgangscentrum te Opa Doeli.