Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Burgers wachten maanden op eIDs, nog steeds geen materiaal

Burgers wachten maanden op eIDs, nog steeds geen materiaal

Burgers wachten al maanden op het elektronische ID-kaart. Tegenover Dagblad Suriname hebben diverse burgers hun beklag geuit. “Ik check al enkele weken op de website of mijn ID af is, steeds staat er” in behandeling. De dame bij de balie had beloofd dat de kaart in juli van het jaar af zou zijn. Nu zijn wij bijna in september.” 

Een andere burger stelt dat hij persoonlijk is gaan informeren bij de ID-kaart afdeling van het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de mr. Jaggernath Lachmonstraat. “Er waren enorme rijen daar. Maar ik kreeg te horen dat er nog geen materiaal is. We moeten wachten op een sms.” 

Er is veel te doen geweest rond ID-kaarten. Het parlement heeft vorig jaar de ID-kaartenwet 2018 gewijzigd. De wijziging houdt in dat de oude ID-kaarten geldig zijn tot en met eind dit jaar, in plaats van maart 2022. In het parlement werd aangegeven dat het Servische bedrijf Vlatacom dat materiaal levert voor de E-ID, verklaard heeft dat er een stagnatie is voor het aanleveren van de chips door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Op de webste van de Communicatie Dienst Suriname staat te lezen, dat er vooralsnog een tekort is aan blanco kaarten. Het is onduidelijk wanneer er verandering komt in de situatie.