Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Burger Haroen: ‘ President Bouterse handelt als een goed manager’

Burger Haroen: ‘ President Bouterse handelt als een goed manager’

Haroen Karamat

PARAMARIBO-”De president van de Republiek Suriname heeft als een manager terecht aangegeven dat wie presteert, die blijft. Dit is een heel goede instelling en wij zijn goed op weg met deze stelling”. Deze mening is de burger Haroen Karamat toegedaan. Echter geldt deze regel volgens Karamat ook voor de ambtenarij.
“Het zijn er geen 500 peronen, maar 25.000 personen. Het is nooit de bedoeling van geen enkele overheid om haar onderdanen brodeloos te maken. Integendeel zij dient banen te scheppen”. Hij gaat verder: “Je kan in een luchtballon net zoveel lucht pompen als je wilt, maar het zal op een gegeven moment barsten”.
De burger, die de ontwikkelingen in het land op de voet volgt, meent dat het overheidspersoneel niet ver is van die uitbarsting. Hij is voorstander van de opzet van mega-projecten, met name in de rijstbouw, van 200 000 en 300.000 hectaren en wel in samenwerking met ondernemingen uit Brazilië, Venezuela, Cuba en ander Unasur-landen.
“De agrarische sector ook aanpakken met 300.000 hectare met deskundigen uit deze landen, zodat een transformatie plaatsvindt van de publieke naar de private sector. En als wij het goed doen gaan wij gastarbeiders moeten aantrekken. Dat is pas managen”, aldus Karamat.