Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Building Resilience in Vulnerable Communities project loopt ten einde

Building Resilience in Vulnerable Communities project loopt ten einde

NICKERIE/CORONIE — Het ‘Building Resilience in Vulnerable Communities of Nickerie and Coronie’ project van het Surinaams Rode Kruis loopt ten einde op 31 oktober. De laatste activiteit van dit project is een evaluatie sessie met de community disaster response teams (CDRT) in Nickerie en Coronie

Dit project wordt ondersteund door het Global Climate Change Alliance Suriname Adaptation fase twee project, gefinancierd door de Europese Unie en United Nations Development Programme met de ondersteuning van de overheid van Suriname.

Als één van de laatste activiteiten binnen het ‘Building Resilience in Vulnerable Communities of Nickerie and Coronie’ organiseerde het Surinaamse Rode Kruis samen met het recent getrainde CDRT een infobeurs op 23-25 augustus en 1 en 2 september in Wageningen, Nieuw Nickerie en Totness.

“Het zijn deze getrainde personen die na afronding van de training verenigd zijn in CDRT van hun gemeenschap”

Deze mini infobeurs is een onderdeel van het Disaster Management programma van het Rode Kruis. Binnen dit project zijn sleutelfiguren uit de woongebieden Karang Anjar, Wageningen, Longmay, van Drimmelenpolder in Nickerie, Welgelegen en Totness in Coronie getraind om hulp te bieden aan hun gemeenschappen bij rampen en calamiteiten. Het zijn deze getrainde personen die na afronding van de training verenigd zijn in CDRT van hun gemeenschap.

Naast het geven van voorlichting over het Rode Kruis, klimaatverandering en rampen werd ook een hulpactie gesimuleerd, waarbij de CDRT een demonstratie gaven van het geen zij hebben geleerd.

Het Korps Politie Suriname, het Korps Brandweer Suriname, de Regionale Gezondheidsdienst, de afdeling Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken en het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport hebben ook geparticipeerd aan de infobeurs en simulatie.