Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bryan B gaat vader missen

Bryan B gaat vader missen

door Steven Seedo

PARAMARIBO — “We hadden de laatste jaren heel veel contact met elkaar. Hij noemde mij zijn baby of schat.” Top zanger Bryan Bijlhout is zeer bedroefd over het heengaan van zijn vader, de bekende Surinaamse zanger en songwriter, Theo Bijlhout. Hij overleed in de nacht van dinsdag op woensdag op tachtigjarige leeftijd.

Het laatste optreden van vader en zoon was vorig jaar tijdens kerst bij één van de concerten van de ‘Seniorenburger Tour’ van Bryan B. Hij had nog plannen om samen met zijn vader een song op te nemen, maar dat is jammer genoeg niet meer doorgegaan. Blij is Bryan B wel dat hij de tachtigste verjaardag van zijn vader op 21 oktober vorig jaar mocht meemaken.

Hits

Otmar Theodore Bijlhout, zoals hij eigenlijk heet, was een succesvolle Engelstalige popzanger in de jaren zestig en zeventig. Hij werd ook wel de Surinaamse Johnny Nash genoemd.

In 2001, na een muziekcarrière van vijftig jaar, bekeerde Bijlhout zich en werd hij gospelartiest. Hij scoorde een grote gospelhit met ‘Mi mati Jezus’ (‘A winsi fa libi tranga’) en zijn cover van ‘My life is in your hands’ van Kirk Franklin.

Bijlhout is de componist van twee Suripop-songs geweest: ‘Baka twarfu yari’ tijdens Suripop VII vertolkt door Patricia van Daal en ‘Soso krei mi e krei’ tijdens Suripop XIII vertolkt door Natassa Ghisaidoobe. “Hij was een geweldige schrijver, zanger en performer. Blijf vooral naar zijn muziek luisteren”, klinkt de oproep van zijn trotse zoon Bryan B.