Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Brute beroving in Brokopondo

Brute beroving in Brokopondo

door Samuel Wens

BROKOPONDO — Enkele gouddelvers en houthakkers zijn in het district Brokopondo, in een zijweg die bekend staat als 21 en die lijdt naar villa Brasil en enkele andere goudvelden, beroofd. De daders hebben op de vier voertuigen waarin de kleine ondernemers zich verplaatsten geschoten, hen mishandeld en onder andere ruw goud, geld, sieraden en mobiele telefoons buitgemaakt.

De beroving is onder bedreiging van jachtgeweren met afgezaagde loop en vuistvuurwapens door vijf in het zwart gekleed gemaskerde mannen uitgevoerd. Ruben Dams, gewestelijk politie commandant (gpc) van het district Brokopondo, bevestigt de beroving.

De slachtoffers hebben aangifte gedaan bij politie Brownsweg en het onderzoek is volgens de gpc in volle gang. Het Regio Bijstandsteam en de recherche zijn inmiddels ingeschakeld. In het district wordt vermoed dat de daders richting Atjoni zijn gegaan en worden namen in de geruchtenmolen genoemd.

Lambertus Waandels is kapitein van Nieuw Ganzee, in Brownsweg, keurt de beroving ten stelligste af. “De politie moeten ze gauw achter slot en grendel plaatsen.” De gpc wil verder niets kwijt over de zaak.