Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Brunswijk zegt goede relatie met NDP te hebben

Brunswijk zegt goede relatie met NDP te hebben

“Laat me niet lachen hoor. Wanneer je hoort dat mensen je iedere dag bellen voor een samenwerking en dan hoor je dat er geen samenwerking komt. Dat is zijn verantwoordelijkheid”, zegt vicepresident Ronnie Brunswijk op ex-president Desi Bouterse die dat had gezegd in Bakana Tori op LIM FM.

Volgens Brunswijk heeft hij geleerd dat wanneer de politieke realiteit voor je deur staat dan kan je niet zeggen dat je niet gaat samenwerken met anderen. “Ik wil zien wie zal zeggen dat ze niet met een bepaalde politiek partij zullen samenwerken. Om te zeggen dat je niet met een bepaalde politieke partij zal samenwerken, is zeer prematuur en onprofessioneel”, zei Brunswijk woensdag voor aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers.

“De relatie die ik heb met de NDP van de eerste tot de derde linie is goed te noemen. Wanneer ze zeggen Bravo, a yari san e kon na yu nanga mi o wroko samen”. Misschien is het zijn politieke strategie, aldus Brunswijk over oud-president Bouterse.

Het is zijn verantwoordelijkheid als hij zegt dat hij niet met de ABOP wil samenwerken. “Voor mij zal het niet uitmaken. Al moet ik met STREi of andere politieke partijen samenwerken zoals die van Alice Amafo. Dan moet dat geen probleem zijn. Ik zal met personen werken die zetels hebben behaald tijdens de verkiezingen.” Volgens Brunswijk werkt de ABOP met eenieder.

Brunswijk geeft verder aan nog goed contact te hebben met ex-president Bouterse. “Het is niet iedere dag maar we hebben goed contact. Elke maand zijn we in contact en we zitten vaak genoeg samen”, aldus de vicepresident.