Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “Brunswijk wint het nooit van Pokie in Brokopondo”

“Brunswijk wint het nooit van Pokie in Brokopondo”

Tekst en Beeld Jason Pinas

PARAMARIBO — De NPS mag na het aantrekken van Diana Pokie, op de volle ondersteuning van district Brokopondo rekenen bij de verkiezingen in 2025. Dat verzekert Abi Pansa, één van de aanhangers van de politica, tegenover de Ware Tijd. “Natuurlijk zullen we hard moeten werken naar de verkiezingen toe maar ik garandeer dat een groot deel van de gemeenschap in Brokopondo achter Pokie staat’, zegt Pansa.

Pokie is vrijdag met veel fanfare verwelkomd tijdens de viering van het 77-jarig bestaan van de NPS. Ze heeft in mei officieel bedankt als lid van regeringspartij Abop nadat ze begin 2021 als minister van Grondbeleid en Bosbeheer(GBB), in ongenade viel bij partijleider Ronnie Brunswijk.

Hebzuchtigheid

De oorzaak van die spanning is nooit bekend gemaakt. Pokie heeft wel vaker benadrukt dat ze niets verkeerd heeft gedaan als minister. Pansa zegt dat de ruzie tussen de politica en de top van Abop is ontstaan door hebzuchtigheid van Brunswijk en zijn aanhang.

“Ze kunnen hun hebzuchtigheid niet meer verbergen en dat heeft gezorgd voor het vertrek van Pokie. Brunswijk mag duizenden auto’s weggeven om de mensen van Brokopondo te misleiden, maar hij gaat het nooit winnen van Pokie in ons district”, verzekert Pansa verder.

Vrijdag herhaalde Pokie haar onschuld en riep de regering op de door haar ingeslagen weg voort te zetten. “Ik wil de huidige maar ook toekomstige beleidsmakers en politici adviseren om het werk waarmee ik was begonnen op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer, alsnog te continueren.”

Ze noemde als voorbeeld digitaliseren van alle archiefstukken, wederom instellen van een communicatie unit op het domeinkantoor en samenwerkingen met het bedrijfsleven aangaan om onder meer het bouwrijp maken van gronden mogelijk te maken.

De politica zegt helemaal klaar te zijn om vanuit haar nieuwe partij aan de slag te gaan voor het totale Surinaamse volk. De overstap naar de NPS is volgens haar een weloverwogen besluit geweest.