Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Brunswijk snauwt Suriname Herald-journalist af

Brunswijk snauwt Suriname Herald-journalist af

Vicepresident Ronnie Brunswijk reageerde vandaag geïrriteerd op vragen die gesteld werden vanuit de media. De sfeer veranderde toen Brunswijk aan Suriname Herald-journalist Simone Awanna zei dat ze geen vragen mocht stellen aan hem. Dit gebeurde voor aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers.

Op meerdere momenten gaf Brunswijk aan niet te willen reageren op vragen van Simone Awanna. “Ik praat niet tot je”. Dit zei de vicepresident nadat Awanna een opmerking maakte dat hij de waarnemend president was om de dringende vraagstukken die nu spelen aan te pakken.

Op de vragen gesteld met betrekking tot de bouw van de nieuwe vergaderzaal van De Nationale Assemblee zegt Brunswijk dat als het parlement een vergaderzaal nodig heeft die dan moet komen. Dit ondanks dat er van alle kanten kritiek is op de bouw van de vergaderzaal. Hoe kan er een parlement zijn zonder een vergaderzaal, reageert Brunswijk. Volgens Brunswijk moet het toch gewoon logisch zijn voor de gemeenschap. Ook de Unesco heeft van zich laten horen met betrekking tot de bouw van de nieuwe vergaderzaal.

Ook minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken reageerde fel op het verzoek van de Unesco om de werkzaamheden te staken. Volgens de bewindsman kan de Unesco niet komen bemoeien in aangelegenheden van een land. Suriname heeft bepaald en zo zal het geschieden met de bouw van de vergaderzaal. Dit ondanks wij van de Werelderfgoedlijst gehaald kunnen worden.

Vandaag verscheen een bericht op Starnieuws waarbij de directeur van het directoraat Cultuur, Roseline Daan, heeft laten weten dat de twee vertegenwoordigers van de Unesco in Suriname hun ontslag hebben ingediend. Het gaat om Stephen Fokké en de secretaris-generaal van de Nationale Unesco Commissie Suriname, Vidya Narain. De directeur liet ook doorschemeren dat zij zich distantieert van de bouw van de nieuwe vergaderzaal van DNA.