Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bromfietser na aanrijding in ziekenhuis overleden; doorrijder aangehouden

Bromfietser na aanrijding in ziekenhuis overleden; doorrijder aangehouden

Bromfietser na aanrijding in ziekenhuis overleden; doorrijder aangehouden

Paramaribo, 3 september 2023 – Op woensdag 30 augustus 2023 overleed de 21-jarige bromfietser R.W. in het ziekenhuis als gevolg van een tragische aanrijding. Het noodlottige incident vond plaats op zaterdag 26 augustus 2023, omstreeks 04.30 uur ’s ochtends, op de Mr. P. Chandie Shawweg in het district Saramacca. R.W. werd op dat moment aangereden door een terreinauto, wiens bestuurder zonder enige aarzeling na de aanrijding de plek van het ongeval verliet, waardoor het slachtoffer ernstige verwondingen opliep en hulpeloos achterbleef.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en brachten de gewonde bromfietser per ambulance naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Daar werd hij opgenomen op de afdeling Intensive Care voor verdere behandeling en verpleging.

Na intensief onderzoek en speurwerk slaagde de politie van Jarikaba er op donderdag 31 augustus 2023 in om zowel de doorrijder als de betrokken terreinauto op te sporen, ergens in het politieresort. De doorrijder werd onmiddellijk naar het politiebureau gebracht voor verhoor en verdere juridische stappen. In overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten om de verdachte automobilist in voorlopige hechtenis te nemen, en het betrokken voertuig werd in beslag genomen als onderdeel van het lopende onderzoek.(KPS)