Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Brokopondo kampt met stroomstoringen door extreem weer

Brokopondo kampt met stroomstoringen door extreem weer

Het district Brokopondo heeft de afgelopen periode veel te maken gehad met stroomonderbrekingen, vanwege enorme windstoten tijdens onweer of een blikseminslag. De elektriciteitsbedrading van Brokopondo Centrum was onlangs getroffen door een zware windstoot. Hierdoor viel de elektriciteit in delen van het ressort Centrum weg.

De draden kwamen tegen elkaar aan en veroorzaakten een stroomuitval die enkele uren aanhield. De bewoners van Brokopondo Centrum geven aan dat het misschien niet lang heeft geduurd, maar de onderbreking was wel irritant. Bij het uitvallen van de elektriciteit kunnen apparaten kapot gaan en dat is niet prettig, wordt aangegeven.

Soms tien tot vijftien keer in een maand heeft de Energie Bedrijven Suriname NV in Brokopondo te maken met stroomstoringen die door weersomstandigheden worden veroorzaakt. Volgens medewerkers zijn de storingen er wanneer het klimaat verandert en daaraan kan niet veel worden gedaan, wordt aangegeven.

Ook Paramaribo-Zuid zat onlangs voor een paar uur zonder stroom. De reden van deze stroomonderbreking in dit gebied is onbekend.