Home » Surinaams nieuws » Broki boekt historische zege op Inter Moengotapoe

Broki boekt historische zege op Inter Moengotapoe

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Broki heeft zaterdag een historische 1-0 zege geboekt op meervoudig landskampioen Inter Moengotapoe. De score werd in de 15e minuut van de eerste helft bereikt via aanvaller Sifillion Soekhoe op aangeven van Shelton Akooi. “Extra inspiratie en motivatie als je wint van Inter Moengotapoe. We zijn nog niet waar we moeten zijn,” zegt coach Brian Mentopawiro.

Hij had door dat de omschakeling van de verdediging bij de tegenstander te wensen overliet. “We konden nog drie punten scoren in de eerste helft, maar het bleef op één doelpunt. We zijn gaan vertrouwen in eigen kunnen na het doelpunt en dat is gebleken.”

Broki die haar vorige ontmoeting nog met 5-0 verloor van Transvaal, had heel vroeg in de ontmoeting de aanval opgezocht via Akooi en Joël Sandoli via de flanken. Daarbij hadden ze meer balbezit dan Inter Moengotapoe.

Hieruit ontstonden er vier kansen die niet werden benut. In de tweede helft gooiden Inter Moengotapoe alles in de aanval. Via Jannick Pika, Jerrel Wijks en Romeo Kastiel werd gezocht naar de gelijkmaker. Maar liefst vijf scoringskansen werden gecreëerd zonder afronding.

Coach Hesron Jeroe van Inter Moengotapoe zegt  na afloop dat vrouwen Fortuna niet aan hun zijde lag. “De doelpunten bleven weg. De gap wordt steeds groter met Robinhood. We gaan nu alle vijf resterende wedstrijden moeten winnen,” zegt Jeroe.

Transvaal heeft later op de avond met 6-1 gewonnen van Santos uit Nickerie. Met de zege klimt Transie nu naar de tweede plek op de ranglijst met 39 punten. Inter Moengotapoe zakt naar plek drie met 38 punten. Robinhood die koploper is met 47 punten speelt zondag om zes uur in de middag tegen Flora.