Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » BREAKING — TotalEnergies begint met 200.000 vaten olie per dag in Blok 58

BREAKING — TotalEnergies begint met 200.000 vaten olie per dag in Blok 58

door Ivan Cairo

PARAMARIBO — Wanneer TotalEnergies met de eerste productie van olie in Blok 58 begint zal het gaan om een productie van tweehonderdduizend vaten per dag. Patrick Pouyanné, CEO van TotalEnergies, heeft dat woensdag (vandaag) aan president Chandrikapersad Santokhi meegedeeld. Bij dat gesprek was ook Staatsolie-directeur Annand Jagesar aanwezig. De komende maanden zullen studies worden verricht gericht op het project dat in ontwikkeling zal worden gebracht.

De beoordeling van de twee belangrijkste olievondsten – Sapakara South en Krabdagu – is vorige maand succesvol afgerond, met het boren en testen van drie putten. Daarbij is een gecombineerde olievoorraad van bijna zevenhonderd miljoen vaten voor de twee velden bevestigd. Deze reserves, gelegen in diepten tussen honderd en duizend meter, zullen worden geproduceerd via een systeem van onderzeese putten verbonden met een Floating Production, Storage and Offloading Unit (FPSO) op 150 kilometer afstand van de Surinaamse kust.

Het project zal een investering van ongeveer negen miljard US dollar vergen. Pouyanné en Jagessar doen woensdagmiddag (vandaag) in Royal Torarica tijdens een persbriefing mededelingen over het project.