Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Brazilië: “Lula da Silva vertrapt democratie”

Brazilië: “Lula da Silva vertrapt democratie”

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva ontving de Venezolaanse president Nicolás Maduro en steunde hem.

De ontvangst van Maduro, die internationaal op grote schaal wordt verbannen, veroorzaakt verontwaardiging.

De belangrijkste oppositieleiders beschuldigden Lula ervan de democratie met voeten te treden omdat hij de “dictator” met staatseer ontving.

De kritiek kwam vooral van leden van de Liberale Partij (PL), de partij van oud-president Jair Bolsonaro, die in 2019 de betrekkingen met Venezuela verbrak en de Venezolaanse leider de toegang tot Brazilië verbood.

Het Braziliaanse congreslid Zé Trovão stuurde maandag (29) een brief naar de Amerikaanse ambassade in Brazilië met het verzoek om informatie over “welke maatregelen de regering van de Verenigde Staten kan nemen om dictator Nicolás Maduro gevangen te nemen”, die president Lula in de hoofdstad Brasilia heeft ontmoet.

“Ik spreek in dit bericht mijn verontwaardiging uit over de aanwezigheid van de Venezolaanse dictator op Braziliaanse bodem en vraag om informatie over welke maatregelen de Amerikaanse regering kan nemen om deze crimineel te arresteren”, schreef het federale congreslid, dat dicht bij de voormalige president Bolsonaro staat.

De meeste critici herinnerden eraan dat Maduro’s bezoek aan Brazilië pas door de regering werd aangekondigd nadat de Venezolaan al in het land was en dat Lula alle beschuldigingen tegen het Venezolaanse regime toeschreef aan “verhalen” van de oppositie.