Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Brazilië betreedt de Green Bond Arena

Brazilië betreedt de Green Bond Arena

De National Treasury ontmoet deze week investeerders in New York, Londen en Boston om een nieuwe groene obligatie te bespreken. Dit is de eerste keer dat Brazilië zich in deze sector waagt, zo vertellen bronnen aan lokale media.

De bijeenkomsten hebben als doel een obligatie ter waarde van $1 tot $1,5 miljard te creëren, met een looptijd van mogelijk 10 jaar. De lancering van de obligatie wordt verwacht tegen het einde van deze maand.

Groene obligaties worden gebruikt om milieuvriendelijke projecten te financieren en ondersteunen duurzaamheids- en milieudoelstellingen. Beleggers zijn geïnteresseerd vanwege de positieve impact ervan.

Brazilië hoopt met deze stap een trend te zetten en wil later de particuliere sector aantrekken om soortgelijke obligaties uit te geven.

Eerder heeft het ministerie van Financiën zijn raamwerk voor groene obligaties gedeeld, waarbij de focus ligt op investeringen in milieu- en sociale projecten, inclusief periodieke rapporten en impactstudies.

In de bijeenkomsten presenteert Brazilië mogelijke doelstellingen volgens het raamwerk, hoewel de uiteindelijke keuzes voor deze obligatie nog niet zijn vastgesteld, lijken ze momenteel meer gericht te zijn op milieudoelstellingen. Gesprekken vinden plaats met JP Morgan, Itaú Securities en Santander.

Achtergrond Het concept van groene obligaties is niet nieuw en verscheen voor het eerst in Europa tien jaar geleden, waarna het wereldwijd populair werd, zowel bij landen als bedrijven die projecten willen financieren die het milieu ten goede komen.

De inzet van Brazilië voor duurzaamheid heeft in de loop van de tijd gevarieerd, waarbij sommige leiders economische groei boven milieu plaatsten, terwijl anderen een meer gebalanceerde aanpak zochten.

De ondertekening van het Akkoord van Parijs in 2015 markeerde een keerpunt voor Brazilië, waarbij het land zich committeerde aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Groene obligaties weerspiegelen de evoluerende houding van Brazilië en tonen een mix van economische en milieubewuste doelstellingen. Deze stap hoopt ook het internationale imago van Brazilië te verbeteren.