Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Brandweer Para operationeel

Brandweer Para operationeel

De brandweerkazerne van Para beschikt over een eigen brandblusvoertuig (foto: Marvin Moesan)
Het huis dat is afgebrand (foto: Marvin Moesan)

Het gewest Para heeft een eigen brandweerkazerne. Deze is ondergebracht in een pand op Onverdacht, dat ter beschikking is gesteld door Suralco. Na een jaar  van onderzoek is er een risicorapport uitgebracht, die de noodzaak van een kazerne in Para weergeeft.

De gewestelijke brandweercommandant van Para, Robby  Edman, zegt dat hij een 3 ploegensysteem van 8 manschappen heeft, die een 24-urige dienst draait. De kazerne beschikt over een tankautospuit en alle equipement voor hulpverlening. Het is gebleken dat hulpverlening vaker vereist is bij verkeersongelukken op de J.F. Kennedyweg en de Afobakaweg. Aangezien Brokopondo niet over een eigen brandweerkazerne beschikt, zal ook dit gewest gecoverd worden door Para.

Volgens Edman is de noodzaak voor een eigen kazerne in het district groot, omdat Para over industrieën, een internationale luchthaven en  recreatieoorden  beschikt. Er wordt ook veel benzine over de weg getransporteerd. Met de gemeenschap zullen er ook Community Safety-projecten uitgevoerd worden. Brandweer Para is te bereiken op de nummers 352040 of 08536985.

Het brandweerteam moest zondagavond al uitrukken naar een locatie op Paranam, waar een oud woningbouw van de Suralco in de as werd gelegd. De bewoners waren niet thuis, maar concluderen dat de brand moet zijn ontstaan door de verouderde elektrische bedrading. De man des huizes zegt dat de  totale inboedel is verloren gegaan en dat het huis niet was verzekerd tegen brand.  De brandweer van Para werd geassisteerd door brandweerpost Toekomstweg.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant