Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Brand vuilstortplaats Ornamibo nog gaande

Brand vuilstortplaats Ornamibo nog gaande

De brand op de vuilstortplaats Ornamibo die vanaf vorige week zondag was gemeld, is nog gaande. De brand is enigszins gedeeltelijk onder controle, maar de brandhaarden bevinden zich op sommige plekken tot meters onder het puin.

Het kanaal waarvan het bluswater wordt onttrokken, wordt bevloeid door de Pararivier, die aan ‘tij’ gebonden is waardoor dit niet continu en verantwoord als waterwinplaats kan worden gebruikt, meldt de brandweer.

Het is eerder voorgekomen dat deze vuilstortplaats in brand stond. Toen duurde het enkele dagen voordat de situatie onder controle was. Onderzoek heeft uitgewezen dat de aanwezige voddenrapers de brandstichters zijn.


Het personeel van de brandweer werkt onder zeer erbarmelijke omstandigheden, terwijl de hevige rookontwikkeling voor enorme overlast in de omgeving zorgt.

De brandweer wordt bij deze operatie geassisteerd door de afdeling vuilophaal van het ministerie van OWT&C, die grondverzet- en graafmachines ter beschikking heeft gesteld. Met de graafmachines worden de brandhaarden zoveel mogelijk afgebakend.

Er wordt een enorme gezamenlijke inzet gepleegd om de brand volledig onder controle te krijgen.