Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Brand Heerenstraat: ‘Ik zag een klein vlammetje binnen bij Brasa’

Brand Heerenstraat: ‘Ik zag een klein vlammetje binnen bij Brasa’

Tekst en beeld Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — “Ik zag een klein vlammetje binnen bij Brasa. Daarna ging het heel snel.” Nog steeds emotioneel vertelt securityguard Doelwijt over het onheilspellende vuur dat hij waarnam. Binnen de kortste keren sloeg de brand uit en werden enkele panden door het machtige vuur verteerd. De krant verneemt dat zeker één van de panden leegstond, maar niet uitgesloten wordt dat er junks ter plekke waren.

De brandweer is nu nog bezig en doet er alles aan om onder meer het gebouw waarin tandarts Ashruf is gevestigd te redden. Het pand heeft tot nu toe water- en schroeischade opgelopen.

Doelwijt was de persoon die met 115 belde. “Het gesprek duurde wel wat lang”, zegt hij. “Maar aan mijn stem hoorde die vrouw dat ik geen grappen maakte en dat het ernstig was.” Daarna was de brandweer er “behoorlijk snel”, prijst hij de ‘blussers’.

De wachter weet niet hoe laat de brand precies uitbrak, maar andere omstanders noemen het tijdstip van rond half vier in de ochtend. Zoals de zaken nu staan zijn zeker twee panden verloren gegaan: “Waar Brasa-eethuis vroeger was en waar de opslagplaats was van Macintosch Media. Nu zijn ze bezig met Ashruf. Gelukkig is Self Reliance, waar ze pas hebben geverfd, gespaard”, vertelt Doelwijt.