Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Brand eist het leven van 8-jarig meisje

Brand eist het leven van 8-jarig meisje

Een verwoestende brand heeft vannacht twee woningen aan de Augustin Mandarijnweg, een zijstraat van de Welgedacht A-weg, in de as gelegd. Het incident resulteerde in het verlies van het leven van een 8-jarig meisje en ernstige verwondingen bij de moeder, die moedig probeerde haar kind te redden.

Het voorste huis, nog in aanbouw en opgetrokken uit steen, en het achterste houten huis waren de plaatsen waar de gebeurtenis zich voltrok. Vijf personen wonen op het adres, te weten een vader, moeder met hun drie dochters.

Ten tijde van de brand bevond de vader zich voor werkzaamheden in het binnenland. De moeder en haar vierjarige dochter bevonden zich in de zolder in de voorste woning toen het noodlot toesloeg. Ondertussen lagen de andere twee dochters van 8 en 12 jaar oud te slapen in hun hangmatten in de achterste woning.

Volgens de oudere zus van 12 jaar, die de jongere zus niet kon redden vanwege de verstikkende rook, was de brand het gevolg van onbeheerd achtergelaten vuur, waarop eten voor 22 honden werd bereid. De stroomvoorziening in de buurt viel uit, waarna de zussen in slaap vielen en het vuur zich verspreidde.

Naast het tragische verlies van het 8-jarig meisje, kwamen ook een van de honden en vier katten om het leven door de brand. De achterste woning werd volledig verwoest, terwijl de voorste woning grotendeels in vlammen opging. Zelfs het voertuig van het merk Toyota Noah, dat op het erf stond geparkeerd, liep schade op.

De woningen waren niet verzekerd tegen brand. De moeder werd per ambulance naar de spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht, waar ze momenteel wordt behandeld voor ernstige brandwonden aan haar rug en linkerarm.